Termeni și condiții

 

 1. Definitii

ATÆLLIER este brandul PRETLINE CREATIVE POINT SRL, cu sediul în Bulevardul Uverturii 57-59, Bucuresti, Romania, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/5486/2020, cod unic de înregistrare 42542830, având contul RO66BTRLRONCRT0581877801 deschis la Banca Transilvania. În referirile următoare ATÆLLIER înseamnă PRETLINE CREATIVE POINT SRL.

Site reprezinta serviciul electronic interactiv gazduit de, detinut si operat pe internet de catre PRETLINE CREATIVE POINT SRL  si care poate fi accesat la adresa URL ataellier.ro . Toate informatiile cuprinse in site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate sunt proprietatea ATÆLLIER.

Produs este considerat orice articol selectat de catre ATÆLLIER sa faca parte din Colectie.

Colectie reprezinta produsele ATÆLLIER oferite spre vanzare pe site. Pot exista produse fotografiate aflate in diferite imagini vizibile pe site si care nu fac parte din colectie. Pentru a face parte din colectie un produs trebuie sa fie insotit de o fisa ce contine numele, descrierea,  compozitie, dimensiuni si culori disponibile, mod de intretinere si pret. Acesta este reprodus cat de mult posibil si este oferit spre vanzare.

Client inseamna orice persoana fizica majora sau orice persoana juridica  care actioneaza ca un cumparator si are sau obtine acces la produsele din colectie si la informatiile de pe site prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.).

Cont client este ansamblul unic format dintr-o adresa de email valabila si o parola de acces care permite clientului sa acceseze anumite informatii din site.

Comanda o constituie intentia definitiva a unui client de a cumpara un produs aflat in colectie definita prin acceptarea pretului, inclusiv a celui de transport, alegerea unui mod de plata si de livrare si acceptarea acestor termeni si conditii. O comanda este considerata finalizata  dupa completarea campurilor necesare in formularul de comanda si apasarea butonului „confirmare comanda”.

Tranzactie inseamna receptia de catre client a produselor cuprinse in comanda finalizata si incasarea de catre ATÆLLIER a contravalorii  acesteia.

Newsletter este o scrisoare electronica transmisa catre casuta de email a oricarui client al site-ului care a optat pentru a primi informari periodice privind produsele din colectie.

Serviciul clienti il reprezinta departamentul din cadrul PRETLINE CREATIVE POINT SRL care se ocupa de relatiile cu clientii site-ului si poate fi contactat prin e-mail la adresa contact@ataellier.ro sau telefonic la nr. 0755 034 777 .

 

 1. Obiectul 

2.1   Acesti termeni si conditii reglementeaza vanzarea electronica a oricarui produs din colectie prin siteul ataellier.ro  cu respectarea Ordonantei Guvernamentale nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

2.2   Prin transmiterea unei comenzi Clientul accepta integral si fara rezerve acesti termeni si conditii de vanzare.

2.3   Acesti termeni se pot schimba. Conditiile aplicabile sunt cele in vigoare pe site la data efectuarii comenzii. Clientul este invitat sa consulte aceasta pagina in mod regulat pentru a fi la curent cu ultimele modificari.

 

 1. Oferta de vanzare si Pretul produselor

3.1   Produsele comercializate sunt noi si sunt disponibile pe site in limita stocului disponibil si /sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

3.2   Preturile afisate includ TVA si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care acest lucru este specificat in mod expres pe site. Pretul total de achizitie este compus din pretul produsului + cheltuieli de transport si este cel din momentul finalizarii comenzii. Clientul are obligatia de a achita pretul de achizitie pentru a se putea incheia tranzactia.

3.3   ATÆLLIER isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Clientului.

3.4   ATÆLLIER isi rezerva dreptul de a anula sau de a refuza vanzarea oricarui produs din motive legitime si sa informeze clientul prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) dupa finalizarea comenzii. Motive legitime sunt : indisponibilitatea produsului, o comanda anormala a clientului, reaua credinta a unui client, existenta unui litigiu cu Clientul cu privire la plata unei comenzi anterioare sau neridicarea de la firma de curierat a unei comenzi anterioare .

3.5   Modalitatile de plata acceptate sunt :

3.5.1   Prin card bancar folosind platforma securizata MOBILPAY. Este acceptata orice carte de credit sau debit emisa sub una dintre siglele: Visa, Mastercard (inclusiv Maestro), Discover, American Express, JCB, Wright Express, Carte Blanche & Diner's Club. - vezi pct.-ul 9.2.

3.5.2   Plata ramburs - vezi pct.-ul 9.1.

 

 1. Cont Client

4.1   Orice comanda  este conditionata de crearea unui cont de client.

4.2   Crearea contului client poate fi facuta oricand prin apasarea butonului „cont nou” sau in momentul lansarii unei comenzi prin validarea cosului de cumparaturi.

4.3   Clientul trebuie sa se identifice printr-o adresa de email valabila si o parola . Parola trebuie aleasa si confirmata prin completarea campurilor respective. Aceste elemente sunt confidentiale. Clientul este singurul responsabil de consecintele actiunilor sale sub contul creat, pana la stergerea contului respectiv.

4.4   Pentru a continua inregistrarea, Clientul trebuie sa-si completeze numele, adresa de domiciliu , nr. de telefon si adresa de email. Adresa nu poate fi a unui hotel ori pensiune de vacanta, nici o casuta postala.

4.5   Clientul trebuie sa furnizeze date corecte si sa le actualizeze on-line de cate ori este cazul. Orice modificare va fi inregistrata din urmatoarea zi lucratoare.

4.6   ATÆLLIER poate de drept, fara preaviz sau compensare sa dezactiveze contul unui client in cazurile de nerespectare a prezentului termeni si conditii , de neplata a sumelor datorate sau care actioneaza contrar intereselor  ATÆLLIER.

4.7   Orice  Client care doreste dezactivarea contului sau trebuie sa notifice ATÆLLIER  prin email la adresa din „Contact”.

 

 1. Lansarea unei comenzi

5.1   Clientul poate comanda online oricare produs din colectie comercializat la un moment dat.

5.2   Prin apasarea butonului de finalizare comanda, Clientul consimte ca datele furnizate de acesta si necesare incheierii tranzactiei sunt cele corecte, complete si adevarate in momentul respectiv.

5.3   Clientul  este de acord sa fie contactat de catre un consilier de clienti al ATÆLLIER prin orice mijloc de comunicare agreat de ATÆLLIER, in functie de scop/situatie pentru:

5.3.1   Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.

5.3.2   Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate conform art. 5.3.1 si a pretului de achizitie (care include cheltuielile de transport).

5.3.3   Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

5.4   ATÆLLIER poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese daca datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte , daca activitatea Clientului pe site poate produce daune de orice natura de partea ATÆLLIER si/sau partenerilor acestuia, sau fara nicio justificare.

5.5   Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 5.3.

5.6   Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care ATÆLLIER  informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2.

5.7   Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea ATÆLLIER, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

5.8   In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

5.9   Comenzile se preiau de luni pana vineri intre orele 09.00 – 17.00.

 

 1. Livrarea produselor

6.1   Orice produs cumparat de pe site este livrat in Romania la adresa de livrare indicata in comanda.

6.2   Livrarea are loc de luni pana vineri intre orele 09.00 – 18.00.

6.3   Cheltuielile de transport fac parte integranta din pretul de achizitie alaturi de pretul produsului si sunt evidentiate explicit in momentul finalizarii comenzii. Acestea sunt:  

           - 10 lei pentru comenzile cu livrare in Bucuresti

           - 15 lei pentru comenzile cu livrare in orice localitate din tara

6.4   In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu ATÆLLIER, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate. Adresa de livrare a produsului se va confirma impreuna cu consilierul clienti ATÆLLIER, numai in scris prin email.

6.5   Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si o reprezinta semnatura pe documentele legale de transport. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea documentului de insotire a produselor cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform(e) cu comanda si cu nevoile acestuia.

6.6   ATÆLLIER  isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de ATÆLLIER care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

6.7   Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de ATÆLLIER fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de ATÆLLIER de la acest client.

 

 1.      Garantie

7.1   Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992.

7.2   Cazuri de pierdere a garantiei din vina Clientului si/sau a modului de utilizare a produsului :

7.2.1   Nerespectarea indicatiilor de pe etichetele de intretinere atasate produsului ( temperatura spalare, mod de spalare, temperatura de calcare, etc.)

7.2.2   Ruperea , sfasierea , agatarea produsului de orice obiect dur si/sau ascutit

7.2.3   Deteriorarea prin frecare mecanica de corpuri dure a materialului.

7.3   La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe bonul de comanda si alte documente insotitoare.  In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

 

 1.     Returnarea produselor

8.1   “Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”, conf. O.G. 130/2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse folosind tehnicile de comunicare la distanta. 

8.2    Produsele returnate trebuie sa nu prezinte urme de uzura, sa fie insotite de etichetele originale atasate de produs si sa nu fie afectate de vreunul din cazurile prezentate la punctele 7.2.1, 7.2.2 sau 7.2.3. 

8.3    Produsele vor fi insotite de formularul de retur completat. 

In cazul pierderii formularului de retur, acesta poate fi completat online, la sectiunea “Returnare produse” din partea de jos a Site-ului. De asemenea, o copie a formularului de retur poate fi solicitata prin email sau telefon.

8.4   Clientul se obliga sa expedieze produsele folosind un serviciu de livrare cu confirmare de primire si sa pastreze codul de indentificare al coletului pana la finalizarea procesului de retur. 

Adresa de returnare este: ATAELLIER, Electromagnetica Bussines Park, Calea Rahovei, Nr. 266-268, Corp 60.1, Et.1, 01A, Bucuresti 050912.

8.5   Cheltuielile asociate livrarii retururilor vor fi suportate de catre client.

8.6   Rambursarea contravalorii produselor se va face dupa receptionarea si verificare produselor, in cel mult 14 zile calendaristice de la confirmarea de primire a coletului (conf. 8.4).

8.7   ATAELLIER are dreptul de a contacta clientul prin orice mijloc de comunicare (telefon, email, etc) in vederea clarificarii oricarei situatii aparute.


 1. Modalitati de plata

Pretul produselor comandate si a cheltuielilor de transport aferente, insumate reprezinta pretul total de achizitie si este cel din momentul apasarii butonului confirmare comanda. Modalitatile de plata acceptate sunt:

9.1   Plata ramburs

La primirea coletului, se achita pretul total de achizitie in numerar curierului de la firma transportatoare. De la acesta veti primi un document de primire a banilor, emis de catre firma de curierat, pe care va rugam sa il pastrati, acesta fiind dovada efectuarii platii. Acest document va este necesar in cazul in care doriti schimbarea/inlocuirea produsului , sau returnarea acestuia si rambursarea banilor.

9.2   Plata prin card bancar 

Se face on-line in momentul efectuarii comenzii. Securizarea platii este asigurata de catre  MOBILPAY conform standardelor 3D Secure VISA si MasterCard. Este acceptata orice carte de credit sau debit emisa sub una dintre siglele: Visa, Mastercard (inclusiv Maestro), Discover, American Express, JCB, Wright Express, Carte Blanche & Diner's Club.

 

 1.  Securizarea platii

In cazul platii ramburs, din momentul predarii sumei in numerar catre agentul firmei de curierat , se considera ca plata a fost efectuata, transportul si securizarea banilor fiind raspunderea firmei respective.

 

 1.  Limitarea responsabilitatii

11.1   Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare. Clientii sunt rugati sa citeasca cu atentie descrierea produsului, modul de intretinere si sa consulte ghidul de marimi , iar in cazul in care au intrebari sa contacteze consilierii nostri de vanzari la telefon 0755 034 777 sau la adresa de email contact@ataellier.ro .

11.2   Deoarece se considera ca orice Utilizator/Client actioneaza ca un cumparator, ATÆLLIER nu este responsabila de vreun prejudiciu indirect ca rezultat al tranzactiilor efectuate, cum ar fi pierderi financiare sau cheltuieli suplimentare ca urmare a achizitionarii unui produs.

 11.3   ATÆLLIER nu este responsabila de vreun eveniment ce poate aparea independent de vointa sa , cum ar deteriorarea echipamentului tehnic folosit de Utilizator/Client la accesarea site-ului(ex. Computer, software, echipament de retea, etc.)

 11.4   In cazul in care un Utilizator/Client considera ca o anumita informatie de pe site sau transmisa catre el ca urmare a folosirii site-ului , violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta are obligatia sa contacteze pentru detalii ATÆLLIER, conform datelor de contact, pentru a se putea lua o decizie in cunostinta de cauza.

 11.5   ATÆLLIER nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al ATÆLLIER.

11.6   ATÆLLIER nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

11.7   ATÆLLIER  nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
a. accesarea siteului va fi sigura, neintrerupta sau lipsita de erori;
b. produsele achizitionate sunt potrivite cu cerintele sau asteptarile Clientului.                                               

           

 1.    Politica de confidentialitate

12.1   ATÆLLIER garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. Aceste informatii sunt folosite pentru a trimite Clientului informatii despre comenzile efectuate si stadiul tranzactiei , precum si pentru comunicarea necesara derularii tranzactiei.

12.2   Prin abonarea la Newsletter, Clientul isi da acordul de a fi informat periodic despre ofertele special, promotiile , noutatile aparute pe site, etc.

 12.3   ATÆLLIER se obliga ca datele personale ale Clientilor sa nu fie difuzate catre terti si nici sa nu fie facute publice. ATÆLLIER nu incurajeaza spam-ul.

12.4   ATÆLLIER respecta drepturile ce sunt conferite Clientului  de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

12.5   Orice Utilizator/Client poate solicita in mod gratuit stergerea datelor personale din baza de date printr-o scrisoare semnata si datata transmisa prin email la adresa contact@ataellier.ro sau recomandata prin posta.

12.6   ATÆLLIER nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

 

           13.    Forta majora si cazul fortuit

In cazul unui eveniment de forta majora, atat Clientul cat si ATÆLLIER nu va fi raspunzator pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia dintre obligatiile .

Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie notifice imediat cealalta parte despre producerea acestuia, sa ia masuri de limitare a consecintelor si sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului, pentru a fi exonerate de obligatii.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept oricarei obligatii fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

            14.    Litigii

Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc. siteu-lui si/sau al oricarui continut trimis de catre ATÆLLIER  Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentele "Termeni si conditii".

ATÆLLIER nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

Orice accesare a continutului site-ului se face cu respectarea prevederilor din “Termeni si Conditii” valabile in momentul respectiv.

In cazul unui conflict se va incerca stingerea acestuia pe cale amiabila,iar in cazul in care aceasta nu se reuseste, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti.

Orice litigiu se va raporta la Termenii si Conditiile valabile in momentul producerii evenimentului respective.

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.            15.    Dispozitii finale

ATÆLLIER isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului. Orice litigiu va fi judecat prin prisma respectivului Termeni si Conditii valabil in momentul aparitiei acestuia.

ATÆLLIER nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

ATÆLLIER isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare

Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului ataellier.ro , clientul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.