Politica de confidențialitate

Ultima revizuire: 24 mai 2018

În calitate de furnizor de servicii și produse la distanță, PRETLINE CREATIVE POINT SRL, având CUI 42542830, cu sediul în str. Fabricii, nr. 47, București, prelucrează date cu caracter personal responsabil, în scopuri legitime, cu respectarea principiilor menţionate în continuare și în conformitate cu prevederile Regulamentului General de Protecţie a Datelor (UE) nr. 679/ 2016, denumit în continuare și RGPD.

1. Siguranța și securitatea transferurilor și a stocării datelor

Folosim cele mai noi tehnologii de criptare a transferurilor de date prin canale digitale în relația cu vizitatorii, clienții și furnizorii noștri externi de servicii. Astfel, în timpul transferării datelor, acestea pot fi accesate doar de părțile implicate legitim în transfer.

Stocarea datelor cu caracter personal, atât în format digital cât și în format fizic, se va face doar pe medii securizate la care au access doar persoanele autorizate, în funcție de scopul prelucrării.

2. Transferul datelor către terți

Transferul datelor către furnizori externi de servicii se va face respectând obligațiile RGPD, în mod securizat, responsabil, limitat în funcție de scopul și baza legală a prelucrării.

În cazul transferurilor de date către Statele Unite ale Americii, un criteriu important de selecție al partenerilor noștri îl reprezintă respectarea „EU-US Privacy Shield”, un ansamblu de practici și obligații, considerate compatibile cu RGPD, ce au fost proiectate de Departamentul de Comerț al Americii împreună cu Comisia Europeană.

În secțiunea „Legături utile” puteți găsi legături către politicile de confidențialitate ale furnizorilor externi de servicii către care o parte limitată a datelor dumneavoastră ar putea fi transferată, anonimizat sau nu, în funcție de scop.

3. Verificarea integrității datelor

În măsura în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, verificăm acuratețea informațiilor transmise prin confirmare dublă sau algoritmi matematici de verificare. De exemplu, în cazul abonării la serviciul de noutăți vom solicita dubla confirmare printr-un răspuns sau buton primit prin email.

4. Scopurile prelucrării datelor

4.1 Comunicarea cu clienții interesați de serviciile/produsele noastre

Clienții interesați de serviciile sau produsele noastre pot alege metoda preferată de comunicare pentru inițierea unui contract. Datele transmise către noi vor fi în primul rând prelucrate de către furnizorii externi de servicii de telecomunicații/IT, cum ar fi furnizori de servicii de telefonie, de email, de datacenter sau găzduire web.

Prelucrarea acestor date este făcută în baza dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultând din scopurile enunțate anterior.

4.2 Derularea contractelor

Printre obiectele de activitate a societații noastre se numară furnizarea la distanță a serviciilor și vânzarea la distanță a mărfurilor. În scopul realizării acestor activități, prelucrăm datele necesare inițierii, încheierii, executării și încetării contractelor, cum ar fi:

 • nume, prenume;
 • adresa de facturare și adresa de livrare;
 • datele de facturare și plată;
 • adresa de email;
 • numărul de telefon;
 • data nașterii;
 • denumirea produselor/serviciilor solicitate;
 • alte informații puse la dispoziție de către client;

O parte din aceste date vor fi transmise furnizorilor de servicii externe implicați în derularea contractului, de exemplu:

 • în cazul în care ați optat pentru plata online, la finalizarea comenzii vom transmite datele dumneavoastră către procesatorul de plăți online;
 • în cazul livrării de bunuri vom transmite datele dumneavoastră furnizorului de servicii de curierat ales;
 • dacă optați pentru abonarea la serviciul nostru gratuit de noutăti (newsletter), adresa de email și numele pot fi prelucrate pe o platforma de email marketing a unui furnizor extern, strict în scopul trimiterii emailurilor;

Pentru a vă asigura un proces cât mai simplu de comandă, vă oferim stocarea pe termen lung a datelor dumneavoastră într-un cont securizat cu parolă. În cazul în care optați pentru un cont în magazinul nostru online, veți putea folosi datele de autentificare (nume utilizator/adresă e-mail și parolă) pentru a comanda produsele/serviciile dorite folosind datele unei comenzi anterioare. De asemenea, veți beneficia de diverse facilități suplimentare, cum ar fi notificările cu privire la comenzile uitate, notificări privind promoțiile/campaniile care vizează produse de care sunteți interesat sau posibilitatea de a memora o listă de produse preferate.

Stocarea datelor se va face în limita termenelor legale, inclusiv cele privind contabilitatea și garanția produselor. După încheierea contractului, prelucrarea datelor se va mai face doar în cazul unui control dispus de organele statului sau în cazul în care clientul a solicitat acest lucru.

Prelucrarea acestor date este făcută în baza dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 litera b) din RGPD, datele fiind furnizate în vederea derulării unui contract.

4.3 Asigurarea funcționalității și securității magazinului online

În cazul accesării magazinului nostru online, dispozitivul dumneavoastră poate transmite automat date către serverul nostru, cum ar fi:

 • adresa IP a conexiunii la internet – poate fi privată sau publică în funcție de rețeaua la care este conectat dispozitivul folosit pentru accesarea magazinului;
 • data și ora accesării;
 • adresa paginii sau a fișierului accesat;
 • adresa paginii sau identificatorul aplicației care a făcut legătura utilizatorului spre pagina noastră;
 • numele și versiunea aplicației folosite pentru accesarea paginii web;
 • numele și versiunea sistemului de operare;
 • informații de geolocalizare, în cazul în care ați activat în mod voit această funcție pe dispozitivul dumneavoastră;

Aceste date sunt prelucrate pe serverele noastre timp de 10 zile pentru asigurarea securității și a integrității datelor, pentru prevenirea fraudei și pentru detectarea eventualelor erori.

Datele de geolocalizare pot fi folosite, de exemplu, pentru a vă ajuta să găsiti adresa celui mai apropiat magazin, fără a fi stocate pe serverele noastre. În cazul în care vă oferim posibilitatea de a obține indicații de orientare de la un furnizor extern de servicii, cum ar fi un furnizor de hărti, și solicitați indicații de orientare, datele de geolocalizare vor fi transmise către furnizorul respectiv și procesate conform politicilor proprii.

Prelucrarea acestor date este făcută în baza dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultând din scopurile enunțate anterior.

4.4 Analiza vizitelor și personalizarea reclamelor

Datele transmise automat de dispozitivul dumneavoastră enumerate anterior, cum ar fi adresele paginilor vizitate sau data și ora accesării, pot fi prelucrate timp de cel mult 36 luni, pentru realizarea de statistici privind vizitele și vânzările dar și pentru personalizarea reclamelor.

În acest sens, datele pot fi transmise către furnizori externi de servicii, cum ar fi:

 • furnizori de servicii de analiză a traficului, în scopul analizării surselor vizitelor și a cererii pentru anumite produse/servicii – de ex. Google Analytics;
 • furnizori de reclame, în scopul personalizării reclamelor în mediile în care acești furnizori afisează reclama – de ex. Facebook;

În cazul în care ați creat în mod voit un cont pe una din rețelele de afișare a reclamelor a furnizorilor noștri externi, aceștia vor prelucra datele conform contractului încheiat între dumneavoastră și rețeaua respectivă și pot asocia datele cu contul dumneavoastră din cadrul rețelei respective, pentru a vă fi afișate reclame personalizate.

În cazul în care nu sunteți autentificat pe rețelele furnizorilor noștri externi, după caz, datele fie nu vor fi transmise, fie vor fi transmise sub forma anonimizată. Pentru mai multe informații despre modul în care datele dumneavoastră sunt prelucrate de către aceste rețele și despre modul în care puteți controla acest lucru, vă rugăm să consultați politicile acestora de confidențialitate. În secțiunea „Legături utile” vă punem la dispoziție legături către acestea, precum și la câteva ghiduri privind controlarea modului în care sunt prelucrate aceste date.

Prelucrarea acestor date este făcută în baza dispozițiilor articolului 6 alineatul 1 litera f) din RGPD, interesul nostru legitim rezultând din scopurile enunțate anterior.

5. Drepturile dumneavoastră

Acordăm o atenție deosebită siguranței datelor dumneavoastră cu caracter personal și vă stăm la dispoziție pentru orice informații sau solicitări în legatură cu prelucrarea acestora.

Puteți face uz de următoarele drepturi prin transmiterea unei solicitări prin email, telefon sau prin mijloace automatizate, dacă acestea sunt disponibile:

5.1 Dreptul la informare

În conformitate cu articolul 15 alineatul 1 RGPD vă oferim gratuit, la cerere, informații cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.

5.2 Dreptul la rectificare, ștergere și restrângerea prelucrării

Vă oferim posibilitatea de a rectifica, completa și șterge datele cu caracter personal folosind o interfață intuitivă, în conformitate cu dispozițiile articolelor 16 și 17 RGPD.

De asemenea, puteți pretinde restrângerea prelucrării, în conformitate cu dispozițiile articolului 18 RGPD.

5.3 Dreptul la portabilitatea datelor

În conformitate cu dispozițiile articolului 20 RGPD, puteți solicita gratuit o copie a datelor dumneavoastră prelucrate prin mijloace automate, precum și transmiterea copiei către un alt prelucrator. Transferul se va face într-un format structurat, utilizat în mod curent, care poate fi citit automat.

5.4 Dreptul la opozitie

În condițiile articolului 21 RGPD, puteți formula opoziție în special în cazul prelucrării în scopuri de marketing dar și în alte cazuri, dacă invocați interese prioritare.

În cazul în care doriți să vă dezabonați de la serviciul nostru de știri (newsletter), aveți mai multe variante: ne puteți trimite un email cu textul „dezabonare”, puteți răspunde la unul din newslettere cu textul „dezabonare”, puteți face click pe butonul de dezabonare inclus la finalul fiecărui email sau vă puteți dezabona online, folosind contul dumneavoastră de client. Dezabonarea implică și ștergerea datelor personale furnizate la abonare, în cazul în care acestea nu mai sunt necesare îndeplinirii altor obligații contractuale.

Aveți mai multe opțiuni pentru ca datele dumneavoastră să nu fie prelucrate de către furnizorii noștri de publicitate. În principiu, datele vor fi anonimizate înaintea transmiterii, dacă în momentul accesării paginilor noastre nu folosiți serviciile furnizorilor noștri de publicitate și nu sunteți autentificat la acestea. Există însa și măsuri suplimentare pe care le puteti lua pentru a limita sau bloca transmiterea acestor date. În acest sens vă recomandăm să citiți ghidurile cu privire la limitarea personalizării reclamelor și pagina cu informații despre „cookies”, pe care le puteți găsi la secțiunea „Legături utile”.

6. Date de contact

Responsabilul cu protecția datelor poate fi contactat folosind datele de pe pagina de contact, în atenția responsabilului cu protecția datelor, sau prin email la adresa dpo@ataellier.ro.

În cazul în care aveți nemulțumiri cu privire la modul în care vă procesăm datele cu caracter personal, vom încerca să vă oferim o soluție în cel mai scurt timp, pe cale amiabilă. Dacă totuși considerați că nu vă respectăm drepturile, puteți formula o plângere la autoritatea competentă de supraveghere.

7. Legături utile

Legal și informatii utile

Politici de confidențialitate ale furnizorilor de servicii

Administrarea personalizării reclamelor și a prelucrării datelor de către furnizori externi de servicii